Proč a komu

Pokud máte jakékoliv připomínky, náměty či upozornění na chyby, prosím, napište mi mail či využijte přímo možnost psát komentář na stránkách (lze psát dokonce i anonymně, což je výhoda pro ty z Vás, kdo se chtějí vyjádřit, ale zůstat beze jména - některým tato možnost snad pomůže se zapojit do diskuse, což by jinak třeba veřejně neudělali).
Mgr. Ing. Radek Novotný, předseda samosprávy, 777 083 126, coney@centrum.cz
Texty na těchto stránkách jsou určeny zejména obyvatelům našeho domu, stránky jsou "elektronickou nástěnkou",
neboť nástěnky ve vchodech domu jsou často terčem vandalů.
Obsah všech příspěvků je zasílán automaticky všem členům Výboru samosprávy.
Obsah vybraných příspěvků, které považuji za nejdůležitější (nikoliv však automaticky všech příspěvků),
přeposílám obyvatelům domu, kteří mi sdělil svou mailovou adresu.

pondělí 22. července 2013

Zápis ČSS a SSV ze dne 23.5.2013

Zápis ze shromáždění společenství vlastníků a členské schůze samosprávy č. 109, NS 5921, konaných dne 23.5.2013 v 18:30 v suterénních prostorách domu Strnadova 9

Přítomno dle prezenční listiny: NS 5921 3 nájemci (186 m2) a 12 vlastníků-členů (857,5 m2) a 4 vlastníci-nečlenové (234 m2) z celkové plochy 4.571 m2. Přítomní spoluvlastníci (členové i nečlenové) reprezentují spoluvlastnické podíly 1091,5 m2. Za MÍR, SBD, je zplnomocněn p. Radek Novotný, reprezentuje na SSV podíl 1.269 m2. Shromáždění společenství vlastníků je usnášeníschopné (2360,5/4571 = 51,64%).

Průběh jednání:
1. Shromáždění společenství vlastníků (dále jen SSV) a členská schůze samosprávy (dále jen ČS SO) zahájily jednání v 18:45. K programu jednání uvedenému na pozvánce nebyly vzneseny žádné připomínky. Jednomyslně byli schváleni: zapisovatel p. Mgr. Ing. Radek Novotný (S9/15), ověřovatelé sl. Zuzana Pitauerová (S7/13) a p. Ing. Jaroslav Lanči (S9/17).
2. Členem Výboru samosprávy jsou za Strnadovu 7 a 9 p. Novotný a p. Lanči, oba byli znovu jednomyslně potvrzeni ve funkci na další volební období.
3. P. Novotný krátce okomentoval výsledek hospodaření za rok 2012 (fotokopie zprávy byla součástí pozvánky), podány základní informace o provedených opravách, vysvětlen stav konta FDH,, vzato na vědomí, bez připomínek.
4. V diskuzi o opravách a údržbě (částečně splynula s diskusí o předchozím bodu) byly podány informace zejména znovu o proběhlé regeneraci výtahů a o průběžných drobných opravách střechy (prováděny zpravidla přímo p. Novotným, některé práce většího rozsahu pak firmou Pospíšil), diskutováno zatečení z chodníku k základům u J strany vchodu 9 a ulomený okap u vchodu 9 – opravy zabezpečí p. Novotný.
5. Ve věci rekonstrukce stupaček byly prezentovány výsledky VŘ na firmu, která provede rekonstrukci stupaček, diskutovány nabídky firem Rekostav-ZTI a LS MONT, firma Rekostav-ZTI má delší záruku, máme na ni pozitivní reference, pan Novotný navrhl usnesení: „Souhlasíme s rekonstrukcí stupaček (rozvod SV, TV, odpady) a schvalujeme realizaci firmou Rekostav-ZTI dle předložené nabídky.“
Hlasování ČS: pro: 15 proti: 0 zdržel se: 0
Hlasování SSV: pro: (16) 1091,5+1269/4571 proti: (0) 0/4571 zdržel se: (0) 0/4571
Usnesení bylo jednoznačně přijato ČSS, ale SSV nemá ¾ většinu, usnesení SSV bude ještě stvrzeno LktU (Listinou k tomu určenou).
6. Ve věci rekonstrukce společných rozvodů elektřiny byly prezentovány výsledky VŘ na firmu, která provede rekonstrukci rozvodů, diskutována možnost dodatečné přepěťové ochrany, modernější verze jističe a jiného typu vodičů, pan Novotný dle výsledku diskuze formuloval usnesení: „Souhlasíme s rekonstrukcí stupaček společných rozvodů elektřiny a schvalujeme realizaci firmou Zíma dle předložené nabídky ve variantě s doplněnou dodatečnou přepěťovou ochranou a jističem DEION 120-200A s vyrážecí cívkou.“ Usnesení bylo přijato (výsledek hlasování shodný jako v bodě5).
7. Ve věci úklidu domu navržena změna osoby uklízeče, pan Novotný navrhl usnesení: „Vchod 9 bude od 1. 7. 2013 uklízet pí. Bartošová (S9/27).“
Hlasování ČS: pro: 14 proti: 0 zdržel se: 1
Hlasování SSV: pro: (15) 1018,5+1269/4571 proti: (0) 0/4571 zdržel se: (1) 73/4571
Usnesení bylo přijato ČSS i těsnou většinou SSV (50,04%).
8. Možnost opakovaného objednání kontejneru byla v diskuzi jednoznačně zamítnuta.
9. P. Novotný vysvětlil situaci ohledně prořezu a kácení stromů na prostranstvích kolem domu (v majeku a péči ÚMČ Líšeň), navrhl usnesení: „Žádáme ÚMČ o pokácení dvou stromů u východní stěny domu S9 (1x „u borovičky“ a 1x„u průchodu“) v listopadu 2013.“ Usnesení bylo přijato (výsledek hlasování shodný jako v bodě5). P. Novotný označí oba stromy nesmyvatelnou barvou.
10. Různé – závěr:
a. Zjištěno kapání ventilů topení v pinpongárně S9 (2ks) a ve sklepě 1 u kóje 28 (1ks).
b. P. Novotný byl vyzván k přípravě návrhu na výměnu poštovních schránek (hlubší schránky, v barvě slonové kosti, s unifikovanými štítky), návrh nechat schválit formou LktU.

V Brně dne 23.5.2013

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prezident Klaus je svůj

Prezident Václav Klaus je opět prostě svůj, elegantně vyřešil problém úpravy zákona o solárních elektrárnách:
Dopis prezidenta republiky předsedkyni Poslanecké sněmovny k novele zákona o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů
...rozhodl jsem se, že zákon, kterým se mění zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (zákon o podpoře využívání obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, přijatý Senátem dne 3. listopadu 2010 a doručený mi dne 4. listopadu 2010, ponechám bez svého podpisu, aniž bych jej však vrátil Poslanecké sněmovně k novému projednání. Tím umožním, aby zákon nabyl účinnosti, aniž bych s jeho zněním vyjádřil souhlas, který bych musel udělat s velkými rozpaky.
Už původní zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů jsem se rozhodl nepodepsat, protože jak jeho východiska, tak jeho konkrétní podobu považuji za systémově chybné a pro národní hospodářství, daňového poplatníka i spotřebitele energie vysloveně škodlivé...
...vyzývám vládu, aby se touto problematikou znovu zabývala a navrhla takové řešení, které namísto řetězení dalších regulací energetického trhu povede k návratu k tržním cenám, které jsou v zájmu občanů a podle mého přesvědčení i v zájmu zdravé budoucnosti české energetiky a životního prostředí.

Oblíbené příspěvky